Voorbereiding voor je shoot

Wij snappen dat een eerste fotoshoot erg spannend kan zijn. Zo weet je bijvoorbeeld niet wat je moet aantrekken! Je hebt verschillende kledingstukken in je kast hangen en je weet niet hoe je het moet combineren.. Gelukkig zijn er verschillende sites die je tips geven over het aankleden voor een fotoshoot. 

Foto’s maken in de lente

Wil je foto’s gaan maken met de bomen in de bloei? Of met het groene gras? Kies er dan voor om lichte kleuren te dragen. Als je dit doet, zal je zien dat je foto’s heerlijk rustig en licht zullen uitstralen. Daarnaast is het fijn om deze kleuren eens met elkaar te combineren. Doe bijvoorbeeld eens gek en trek een lila shirt aan met een beige of knalgele broek. Zo spettert je foto eruit wanneer mensen op je website of instagram feed kijken. 

Verder is het ook altijd goed om rekening te houden met de plaats waar je gaat shooten, het is namelijk goed om te zien dat jouw kleding goed past bij de omgeving. Wanneer dit zo is zal je foto nog meer stralen. Let op: ook het tijdstip is belangrijk! Sta bijvoorbeeld in de winter niet in de t-shirt of in de zomer je dikke trui. Zo sta je namelijk zwetend op de foto, en dat wil je niet! 

Maak je gebruik van een green screen? Dan is het een goed idee om neutrale kleuren te dragen. Hiermee zorg je ervoor dat je voorgrond goed past bij die daar achter! Je kunt het beste kleuren vermijden als geel, anders val je weg bij de achtergrond.

Zo, nu weet je hoe jij je het beste kunt voorbereiden op een fotoshoot! Mocht je nog vragen hebben, of wil je wat tips voor jouw aankleding? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen! Ik help je graag en geef je advies wanneer jij dat nodig hebt. Geniet tijdens je shoot en laat de foto’s mooi wezen.

Geef een antwoord