Telefoon fotografie

Tegenwoordig worden camera’s van telefoons steeds beter en beter dankzij de nieuwe technologieën. En dat heeft natuurlijk grote voordelen! Als je de handige hacks kent kan je prachtige foto’s maken met je mobiel. Het vraagt wel wat aandacht en oefening om goede foto’s te maken vanaf je mobiel, maar als je dit eenmaal onder de knie hebt en de handige hacks kent is het appeltje eitje! Telefoon fotografie is geschikt voor iedereen zolang je maar blijft proberen en je goed inleest!

Tip 1

Als je het beste resultaat wil is het wel handig om een smartphone te hebben met een goede camera. De nieuwere modellen van samsung en Apple telefoons staan bekend om hun goede camera. Met name de camera van Apple Iphones zijn zeer geschikt voor fotografie. Dit komt omdat de camera van een Apple Iphone de kleuren realistisch houd en met tegenlicht ook foto’s kan maken (ligt er wel aan welk model iphone). Ook zijn de foto’s extreem scherp. 

Tip 2

Probeer verschillende modus zoals portrait of panorama. Met deze modus krijg je nog nog een mooier resultaat (het ligt er natuurlijk wel aan wat je fotografeert). Bekijk ook de instellingen op jouw mobiel voor het maken van foto’s. Je kan bijvoorbeeld de belichting aanpassen. 

Tip 3

Probeer ook goed scherp te stellen en probeer ook te kijken vanaf welk perspectief je het beste de foto kan nemen. Probeer met name verschillende perspectieven uit en zo weinig mogelijk in te zoomen want hierdoor gaat de resolutie (scherpheid) van de foto omlaag en dat wil je natuurlijk niet! Ga dus door je hurken of misschien wel er bij liggen om een object goed en recht op de foto te krijgen. Als je namelijk steeds vanuit stand fotos maakt worden bijvoorbeeld verhoudingen minder mooi omdat het object dan als het ware scheef op de foto staat.

Geef een antwoord